Contacteer ons gerust indien u vragen heeft of een afspraak wenst.

Technische toepassingen

Alle soorten gassen voor de professionele gebruiker. Voor metaalbewerking, horeca en andere sectoren. 

Neem contact met ons op

Lassen en snijden

Voor het bewerken van metaal zijn er diverse standaardgassen zoals zuurstof, acetyleen, argon enz steeds beschikbaar op ons depot. Ook de meest toegepaste samengestelde gassen hebben wij steeds op stock staan.
 
Deze selectie hebben wij alvast voor u dagelijks beschikbaar:
  • Zuurstof
  • Acetyleen
  • Argon
  • Sagox K15: 15% CO2 + 85% Argon
  • Sagox K2: 2% CO2 + 98% Argon
  • Stikstof
  • Formeergas
  • ...
 
Onze flessen hebben verzekerde druk van 200 Bar en zijn beschikbaar in grote flessen van 50L als in flessen van 5, 10 of 30 liter.

 

Levensmiddelen

Ook voor voedingsgerelateerde toepassingen hebben we specifieke gassen die voldoen aan de strengste vereisten. 
De gassen bedoeld voor levensmiddelen van de Protadur®-lijn voldoen wat toelating, specificatie en productie betreft aan alle bindende EU-verordeningen inzake levensmiddelen.
 
De Protadur®-levensmiddelengassen zijn ISO 22000:2005 gecertificeerd. Meer info? Klik hier

 

Koelmiddelen / warmtedragers

Ons ruim koelmiddelenaanbod van Westfalen voldoet zeker aan al uw wensen. De kwaliteitswaarborg strekt zich uit van het productieproces tot aan het uiteindelijke vulproces. Om deze reden worden koudemiddelcilinders van Westfalen voorzien van speciale afsluiters, waardoor ze niet door derden kunnen worden gevuld.
 
 

Duikgassen

In de duikwereld worden naast standaard samengeperste lucht ook gassen zoals zuurstof en helium gebruikt. Afhankelijk van de diepte waarop gedoken gaat worden, verschilt naast het zuurstofcomponent, de samenstelling van de overige componenten van het ademhalingsgas. Dit om de beruchte Caissonziekte bij terugkeer naar de oppervlakte zoveel mogelijk te voorkomen.
 
Westfalen heeft een heel spectrum aan duikgassen en mengsels bekend onder de naam Divox®.
 

 

Speciale gassen

Enkelvoudige gassen zoals stikstof, zuurstof, en argon worden door Westfalen zelf geproduceerd. Verkrijgbaar tot een zuiverheid van 6.0. Oftewel 99,9999% zuiver. Helium en waterstof, niet afkomstig van een eigen productiebron, kunnen wij ook in deze hoge zuiverheid leveren.
 
Ook andere gassen kunnen worden geleverd met een zuiverheid die hoger is dan standaard. E.e.a. afhankelijk van chemisch-fysische eigenschappen en de afname.
Westfalen kan steeds gasmengsels op maat van de klant samenstellen.